The Invergarven ASN School project, which was completed in 2018, stands upon the grounds of Girvan Academy.

The new facility itself, which specifically offers educational services to children aged 5-18 who require varying degrees of additional support, was catered to adhere to their requirements and provides a plethora of flexible spaces for learning and developing.

 

The new unit was designed with consideration and thoughtful planning for the needs and wants of our client. Therefore, the facility holds:

  • Five purpose built Classrooms
  • A Sensory room
  • Rebound therapy room equipped with trampolines.
  • Two internal courtyard areas to provide quiet, reflective outdoor space for pupils
  • Life skills kitchen
  • Hydrotherapy Pool (pictured right)

Due to the location of the new school, our team constructed structural flood management walls. We also worked closely with SEPA to raise the landscape via clean stone to accommodate the water flood line.